luni, 26 iulie 2010

Suflete pereche



E posibil sa nu-l intalnim din prima, e posibil sa nu-l intalnim niciodata sau e posibil sa fie chiar langa noi... Ai impresia ca il stii dintotdeauna, ca stii ce gandeste si simte, telepatia este foarte bine reprezentata, prietenia sau iubirea se leaga de la sine, comunicarea e usoara, placerea de a fi impreuna este maxima.

Exista un sentiment aparte care îti poate indica faptul ca fata de acest om ai o altfel de atractie decât pentru alte persoane. Nu e doar atractie fizica, sexuala, emotionala, ci relatia de acest tip trece dincolo de senzatiile trupesti sau psihice.

În numerologie, identificarea sufletului pereche implica grafice, calcule, întocmirea unei scari existentiale numite „scara fericirii”. Sunt însa semne peste tot… X este sufletul tau pereche în aceasta viata daca:

în familie sau în anturajul pe care îl frecventezi exista o alta persoana cu acelasi nume sau prenume;

prietenii si rudele tale au acelasi prenume;

este nascut într-o zi semnificativa pentru tine sau pentru familia ta.

Exista câte un suflet pereche pentru fiecare dintre noi!

Mitologia greaca ne învata ca la început oamenii aveau patru brate, patru picioare si un singur cap cu doua fete. Si pentru ca Zeus se temea de puterea lor, i-a despartit în jumatati, condamnandu-i sa-si petreaca întreaga viata cautându-si jumatatea care sa-i completeze.

Pentru adeptii miscarii spirituale New Age, "sufletul pereche" este o notiune foarte importanta. Acestia sunt convinsi ca sufletele sunt predestinate pentru a fi pereche sau pentru a indeplini un rol important in viata celuilalt.

Conform anumitor teorii teozofice, Dumnezeu a creat suflete androgine, in mod egal masculine si feminine. Sufletele s-au separat, in timp, fie din cauza distantei aparute intre ele si creator fie din cea a unei Karma negative. Astfel, in timpul reincarnarilor succesive, fiecare suflet il cauta pe celalalt. Cand karma lor se va echilibra si ei se vor regasi, vor redeveni o entitate.

În numeroase religii, termenul de suflet-pereche este legat de conceptele de “reîncarnare” si de “karma”. Astfel, suflete-pereche sunt cele care au trait în mai multe vieti împreuna.

Atunci când întâlnesti un suflet pereche, esti capabil sa renunti la orice s-ar opune si sa învingi orice ti-ar sta în cale. Te cufunzi în inima si îl simti acolo. Tacerea capata mii de nuante. Îl poti simti de la distanta. Îl poti simti în toata complexitatea lui, ca si cum l-ai cunoaste de mii de ani. Este ca si cum nu mai astepti nimic de la celalalt, pentru ca ai deja totul. Simplul fapt ca stii ca exista îti este suficient.

Însa exista si suflete pereche care, nu pot fi împreuna niciodata, suflete sortite într-un fel tristetii si durerii neîmplinirii. Atunci îti spui: sufletul meu pereche e pierdut, îl voi regasi poate, cândva, într-o alta viata?!

2 comentarii:

Suflet naiv spunea...

Uneori cand simtit ca ne-am gasit sufletul pereche realizam ca doar din partea unuia este acea senzatie...

Unknown spunea...

Consider ca nu simtim acest lucru cand il gasim, ci cu siguranta atunci cand il pierdem realizam. Si ne atribuim jumatati false pentru ca asa trebuie sau asa este mersul lucrurilor.


Din pacate pentru acestia nu strica numai un tot unitar, ci doua, adica patru suflete. Doua care erau si doua care ar fi putut fi.